Quem Somos
Apresentação
O Projeto
Carta de Princípios
Nossa Rede
Histórico da Rede-SANS
O Tecido da Rede-SANS (LIVRO)
Perguntas Frequentes
Como participar
Fale Conosco
REDE SANS en español
Parceiros
Publicações
Biblioteca
Acervo de Artigos
Acervo Interanutri
Acervo de Palestras
Acervo de Materiais de Apoio
Histórico UNASUL
SISAN
Produções
Livros
Relatórios
SIG Obesidade
Vídeos
Curso de Especialização
Cursos de Extensão
Canal – Rede Viva Melhor
V Conferência Estadual e outros
Entrevistas, documentários e séries
Revista Eletrônica Simbio-Logias
Noticias
Notícias da Rede-SANS
Brasil e Mundo
Rede-SANS na Midia
Cursos
Cursos em andamento
Cursos concluídos
Eventos
I Seminário Estadual Rede SANS
Gestão do SISAN
Diálogos de SAN
Apresentação do SISAN
Legislação Pertinente
Planos de SAN de Referência
Referências Técnicas de Apoio
Eventos
I Seminário Estadual Rede SANS
5ª Conferência Nacional de CT&I
Seminário CPLP
Experiências
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Dietetic and cooking techniques: sugars and sweets
.:Preparing healthier desserts Remember the following when preparing desserts: Sweets that contain fruits not only have a greater number of
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Serving sizes for sugars and sweets
1 serving = 110 Kcal Food Weight Cooking unit Banana paste 40g 1 medium-sized unit (bar) Dulce de leche (creamy)
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
What else is written in the Brazilian Food Guide about sugars and sweets?
Carbohydrates are energy nutrients. Sugar is considered a simple carbohydrate. Sugars are naturally present in many foods, such as fruits
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
A healthy, appropriate and caring diet
Have at least three meals a day (breakfast, lunch and supper) and small snacks interspersed between meals (Ministry of Health,
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Scientific information about fruits
In a study done in São Paulo city, researchers from the University of São Paulo (USP) have shown that the
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Cultural and historical curiosities about fruits
1. Global and regional fruits Fruits consumed globally – Apple, banana, papaya, grapes, lime, mango, melon, orange, pear, pineapple, strawberries
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Dietetic and cooking techniques: fruits
Procedures for selecting, washing and disinfecting fruits. When choosing, do not buy fruits with the following characteristics: whose parts, peel
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
What else is written in the Brazilian Food Guide about fruits?
Fruits are rich in vitamins, minerals and fibers and, when consumed daily, they protect your health and reduce your risk
[…]
13 de dezembro de 2012
Publicado por
Karina
em
13 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
What else is written in the Brazilian Food Guide about meats and eggs?
Meats and eggs are part of a healthy diet, since they have high quality proteins (complete and balanced amino acid
[…]
Página anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
Próxima página