Quem Somos
Apresentação
O Projeto
Carta de Princípios
Nossa Rede
Histórico da Rede-SANS
O Tecido da Rede-SANS (LIVRO)
Perguntas Frequentes
Como participar
Fale Conosco
REDE SANS en español
Publicações
Biblioteca
Acervo de Artigos
Acervo Interanutri
Acervo de Palestras
Acervo de Materiais de Apoio
Histórico UNASUL
SISAN
Produções
Livros
Relatórios
SIG Obesidade
Vídeos
Curso de Especialização
Cursos de Extensão
Canal – Rede Viva Melhor
V Conferência Estadual e outros
Entrevistas, documentários e séries
Revista Eletrônica Simbio-Logias
Noticias
Notícias da Rede-SANS
Brasil e Mundo
Rede-SANS na Midia
Cursos e Atividades
Cursos em andamento
Cursos concluídos
Eventos
I Seminário Estadual Rede SANS
Gestão do SISAN
Diálogos de SAN
Apresentação do SISAN
Legislação Pertinente
Planos de SAN de Referência
Referências Técnicas de Apoio
ArticulaRRAS
Seminário CPLP
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
What else is written in the Brazilian Food Guide about legumes?
Legumes should provide 5% of the total energy of the diet. Include nuts and seeds in your computation of legume
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Cultural and historical curiosities about nuts
Cashew is a Brazilian fruit. Its flesh was used by aboriginals as food and the nut was used for preparing
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Dietetic and cooking techniques
Use nuts and seeds in your preparations or consume them raw or roasted, with little or no salt. To benefit
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
What else is written in the Brazilian Food Guide about nuts?
“Seeds (sunflower, sesame, squash and others) and nuts (Brazil, cashew, walnut, almonds, hazelnuts and others) are also good sources of
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
A healthy, appropriate and caring diet
Have at least three meals a day (breakfast, lunch and supper) and small snacks interspersed between meals (Ministry of Health,
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Scientific information about oils and fats
Chronic inflammation is present in most people with non-communicable chronic diseases. Excess intake of saturated and trans fats can be
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Cultural and historical curiosities
“From the beginning of the third millennium B.C. in Sumer, or later, during the second millennium B.C. in other regions
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Dietetic and cooking techniques: oils and fats
Oils and fats are very high in energy content and can be found in animals and plants. Use small amounts
[…]
17 de dezembro de 2012
Publicado por
Ana
em
17 de dezembro de 2012
Categorias
Uncategorized @en
Serving sizes for oils and fats
1 serving = 73 Kcal Food Weight Cooking unit African oil palm oil 9g ½ tablespoon Bacon (fat) 8g ½
[…]
Página anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
Próxima página